Možno prijať dieťa do materskej školy, napr. na 2 týždne?

[thumbnail]

Prijať dieťa do materskej školy, a to bez ohľadu na čas, kedy sa prijíma, teda či k začiatku alebo v priebehu školského roka, môže riaditeľka materskej školy len v prípade, ak je v materskej škole voľná kapacita. Čo sa týka prijatia na rodičom požadovaný čas, napr. na dva týždne, platí to isté, čo všeobecne, že […]

Prijať dieťa do materskej školy, a to bez ohľadu na čas, kedy sa prijíma, teda či k začiatku alebo v priebehu školského roka, môže riaditeľka materskej školy len v prípade, ak je v materskej škole voľná kapacita.

Čo sa týka prijatia na rodičom požadovaný čas, napr. na dva týždne, platí to isté, čo všeobecne, že ho možno prijať, ak je voľná kapacita. Ide o klasické prijatie na základe predloženej žiadosti, ku ktorej rodičia prikladajú aj potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní.

Rozhodnutie o prijatí vydané pre takéto dieťa je však rozhodnutím vydaným na presne určený čas od DD. MM. RRRR do DD. MM. RRRR. Po uplynutí tohto času prestane byť toto dieťa dieťaťom materskej školy.